Agenda workshop visible mending, sashiko en kogin, winter/voorjaar 2024 Groningen

Zondag 10 december workshop kogin van 13.00 tot 16.00 uur, Batsu. Deze workshop is uitverkocht. Je kunt je wel op een wachtlijst laten plaatsen. Er komt nog een kogin workshop op een andere datum bij Batsu of in Het Paleis

zondag 7 januari workshop visible mending van 10.30 tot 16.30 uur volgeboekt

zaterdag 27 januari workshop visible mending van 10.30 tot 16.30 uur

zondag 28 januari  SPECIAL: workshop KOGIN op locatie bij Japanse winkel Batsu, Pottebakkersrijge 4 in Groningen workshop kogin van 13.00 tot 16.00 uur. Aanmelden via info@batsu.nl

zaterdag 2 maart workshop saschiko en kogin van 10.30 tot 16.30 uur

zaterdag 6 april verrassings workshop van 10.00 tot 16.00 uur

zondag 7 april workshop sashiko en kogin van 10.00 tot 16.00 uur

Adressen locaties Groningen:

Atelier in Het Paleis, Langestraat 152, Groningen. Ellis op ’t Landt, M 06 51915025

 Japanse winkel Batsu, Pottebakkersrijge 4, Groningen  www.batsu.nl

Agenda workshop visible mending en workshop sashiko en kogin, winter/voorjaar 2024 Utrecht

kijk op www.detextielfabriekutrecht.nl

WORKSHOP VISIBLE MENDING

Heb je een scheur in je favoriete jeans, een vlek op je mooiste blouse of heeft een mot zich tegoed gedaan aan je lievelingstrui? Niet weggooien! Visible mending is dè oplossing: het zichtbaar repareren van kleding. Dat is goed voor jou, voor je kleding en voor het milieu. Ervaring met naaien/borduren is niet nodig.

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken: mazen, stoppen/darning, naaldvilten en boro.

mazen: met naald en draad borduur je kleine v’tjes op een gebreide stof. Vooral gaatjes of zwakke plekken in een wollen truien zijn hiervoor geschikt. Je kunt op een saaie trui allerlei patronen mazen.

stoppen/darning: met naald en draad ‘weef’ je een nieuw stukje stof op je kledingstuk. Deze techniek kun je goed gebruiken voor grotere gaten of dunne plekken op bijvoorbeeld ellebogen.

naaldvilten: met kleine plukjes wol prik je als het ware een gaatje dicht. Deze techniek is heel geschikt voor kleine (motten)gaatjes in wollen kleding.

boro/sashiko. Boro is een Japanse techniek waarbij een stukje stof zichtbaar over een gat of versleten plek wordt genaaid. Bij sashiko worden deze lapjes met kleine steken in prachtige geometrische patronen vastgezet.

Je gaat alle technieken oefenen op een sampler. Zo heb je altijd een voorbeeld van de technieken bij de hand om thuis met je eigen kledingstukken aan de gang te gaan. Heb je een kledingstuk meegenomen naar de workshop dan kijken we met elkaar aan het eind van de dag welke techniek je daarvoor het beste kunt gebruiken. De materialen die je ervoor nodig hebt kun je ter plekke kopen.

Kosten en praktische zaken: de workshop kost € 90,00 en is van 10.00 tot 16.00 uur. Materialen voor de sampler zijn bij de prijs inbegrepen, evenals koffie en thee. Neem wel je eigen lunch mee. Er is plaats voor maximaal 6 personen en minimaal 3 personen.

De workshop wordt gegeven in Utrecht of Groningen. Wil je deze workshop voor een eigen groep op je eigen locatie afspreken dan is dat ook mogelijk. Neem dan contact met me op. info@ellisoptlandt.nl of mobiel 06 51915025

Deze workshop is in samenwerking met de textielfabriek Utrecht ontwikkeld.

‘de textielfabriek Utrecht leert mensen diverse technieken om textiel te maken en te bewerken.’

de textielfabriek is opgericht door Tan Starink. Je kunt bij haar de volgende workshops en cursussen volgen:

  • workshop kennismaken met weven op een hevelrietgetouw
  • basiscursus weven op een hevelrietgetouw
  • workshop visible mending
  • workshop sashiko

voor meer informatie over de textielfabriek Utrecht mail naar detextielfabriekutrecht@gmail.com of bel 06 81464056

WORKSHOP SASHIKO

Boro is een Japanse techniek waarbij een stukje stof zichtbaar over een gat of versleten plek wordt genaaid. Van oorsprong waren deze lapjes indigoblauw. Door middel van Sashiko worden deze lapjes met borduursteken in prachtige geometrische motieven vastgezet. Sashiko betekent “kleine steekjes”. Tijdens de workshop leer verschillende technieken van Sashiko:

o Moyozashi Sashiko. Gebogen of rechte rijen, waarbij de steken elkaar niet mogen raken.

o Hitomezashi Sashiko. Steken worden gemaakt volgens een patroon van horizontale, verticale en diagonale lijnen. De steken mogen elkaar wel raken. Er komen geen gebogen lijnen in voor.

Je maakt een sampler, waarop je deze technieken gaat oefenen. Daarna ga je aan de slag met een klein werkstuk waarbij je de keuze hebt uit een aantal voorbeelden.

Kosten en praktische zaken
De workshop kost € 90,00 en is van 10.00- 16.00 uur.
Materialen voor de sampler en het werkstuk zijn bij de prijs inbegrepen, evenals koffie en thee. Neem wel je eigen lunch mee.
Er is plaats voor maximaal 8 personen en minimaal 3.
De workshop wordt gegeven door Ellis op ‘t Landt en/of Tanja Starink.

De workshop wordt gegeven in Groningen of Utrecht.
Wil je deze workshop voor een eigen groep op je eigen locatie afspreken dan is dat ook mogelijk. Neem dan contact met me op.

Wil je je aanmelden of meer informatie dan graag via email:             

Groningen: Ellis op ’t Landt, info@ellisoptlandt.nl of M 06 51915025

Utrecht: Tan Starink, detextielfabriekutrecht@gmail.com of M 06 81464056