Blijf op de hoogte van nieuwe data voor de workshops! stuur een email naar info@ellsoptlandt.nl Je ontvangt dan een paar keer per jaar een mailing van ons met nieuwe data èn nieuwe workshops

de workshops zijn van 10.00 tot 16.00 uur in Het Paleis, Langestraat 152, Groningen.

zaterdag 22 april Visible Mending

zondag 23 april Sashiko/boro

informatie en aanmelden: info@ellisoptlandt.nl

Heb je een scheur in je favoriete jeans, een vlek op je mooiste blouse of heeft een mot zich tegoed gedaan aan je lievelingstrui? Niet weggooien! Visible mending is dè oplossing: het zichtbaar repareren van kleding. Dat is goed voor jou, voor je kleding en voor het milieu. Ervaring met naaien/borduren is niet nodig.

Tijdens de workshop leer je verschillende technieken: mazen, stoppen/darning, naaldvilten en boro/sashiko.

mazen: met naald en draad borduur je kleine v’tjes op een gebreide stof. Vooral gaatjes of zwakke plekken in een wollen truien zijn hiervoor geschikt. Je kunt op een saaie trui allerlei patronen mazen.

stoppen/darning: met naald en draad ‘weef’ je een nieuw stukje stof op je kledingstuk. Deze techniek kun je goed gebruiken voor grotere gaten of dunne plekken op bijvoorbeeld ellebogen.

naaldvilten: met kleine plukjes wol prik je als het ware een gaatje dicht. Deze techniek is heel geschikt voor kleine (motten)gaatjes in wollen kleding.

boro/sashiko. Boro is een Japanse techniek waarbij een stukje stof zichtbaar over een gat of versleten plek wordt genaaid. Bij sashiko worden deze lapjes met kleine steken in prachtige geometrische patronen vastgezet.

Je gaat alle technieken oefenen op een sampler. Zo heb je altijd een voorbeeld van de technieken bij de hand om thuis met je eigen kledingstukken aan de gang te gaan. Heb je een kledingstuk meegenomen naar de workshop dan kijken we met elkaar aan het eind van de dag welke techniek je daarvoor het beste kunt gebruiken. De materialen die je ervoor nodig hebt kun je ter plekke kopen.

Kosten en praktische zaken: de workshop kost € 90,00 en is van 10.00 tot 16.00 uur. Materialen voor de sampler zijn bij de prijs inbegrepen, evenals koffie en thee. Neem wel je eigen lunch mee. Er is plaats voor maximaal 6 personen en minimaal 3 personen.

De workshop wordt gegeven in Utrecht of Groningen. Wil je deze workshop voor een eigen groep op je eigen locatie afspreken dan is dat ook mogelijk. Neem dan contact met me op.

Deze workshop is in samenwerking met de textielfabriek Utrecht ontwikkeld.

‘de textielfabriek Utrecht leert mensen diverse technieken om textiel te maken en te bewerken.’

de textielfabriek is opgericht door Tan Starink. Je kunt bij haar de volgende workshops en cursussen volgen:

  • workshop kennismaken met weven op een hevelrietgetouw
  • basiscursus weven op een hevelrietgetouw
  • workshop visible mending
  • workshop sashiko

voor meer informatie over de textielfabriek Utrecht mail naar tanjastarink@planet.nl of bel 06 81464056